Roxens Fiskevårdsområdesförening kan genom miljövårdsprogrammet Rädda Roxen meddela att det är fritt fram för gratis pimpelfiske i Roxen så länge isarna bär. Den kalla vintern med kyla, is och snö och fina vinterdagar med sol och blå himmel är ett unikt tillfälle att bekanta sig med Roxen och dess fina natur. Att ta sig ut på sjön är ett bra sätt att få frisk luft och omväxling under covid-19 pandemin och sportlovet.

Rädda Roxen samarbetar med iFiske som hanterar digitala fiskekort och fångstrapporter åt föreningen. För att fiska fritt från isen ska ett gratis fiskekort hämtas ut på iFiske och tas med i mobilen. Det finns på ifiske.se/buy/4508 eller via länk på vår hemsida roxen.nu. Fiskevårdsområdets vanliga fiskeregler gäller även för vinterfisket.

Tänk på att vara rätt utrustad när man är ute på sjöisen. Det är viktigt att veta om isen bär. Det säkraste är att vara ute i grupp med genomtänkt utrustning. Isdubbar ska alltid vara med liksom en väl komponerad matsäck. Se framförallt upp för råkar och mynningarna vid Motala ström, Stångån och Svartån där isen är tunn. Läs mer om issäkerhet här: issakerhet.se

Rädda Roxen har ordnat en plogad väg på 20-25 cm tjock is över Roxen, från Härnaviken till Bergs Slussar och Ekängen till Sandvik och österut till Farsbovikens naturreservat. Vägen kan användas som en gång- eller cykelväg och är lämplig för spark- och skridskoåkning.
 
VÄLKOMMEN!

Rädda Roxen